Dobrá matrace je na vysoké škole k nezaplacení

By | 26.6.2017

Začátky vysokoškolských studií jsou pro řadu lidí spojeny se stěhováním do nového města. Většina z nich skončí alespoň prvním rokem na kolejích, zbytek si najde privát, nebo něco podobného. Ať už je to jakkoliv, je třeba vyřešit, na čem bude člověk spát. Na prvně jmenovaných kolejích pochopitelně lůžka jsou, ale co si budeme nalhávat, jejich kvalita je extrémně nízká. To je dáno jednak samotnými výrobky (nelze očekávat, že bude správa kolejí nakupovat „něco extra“) a v nejednom případě pak také mnoha léty používání mnoha různými osobami různé tělesné konstituce. Abychom to zkrátili, má-li člověk ke svým zádům a tělu obecně alespoň trochu úcty, je nucen zařídit se podle svého. Co to znamená v praxi? Ušetřit si nějaké ty peníze a koupit si za ně kvalitní matraci. Není to sice otázka pár set korun, ale je to investice, která se natisíckrát vrátí.

Dobrá matrace je na vysoké škole k nezaplacení

Prakticky všichni, kteří se k nákupu odhodlají, budou bezpochyby řešit, jaká je ta pravá. Na to není zase tak jednoduchá otázka, neboť každý má jiné fyzické dispozice a v neposlední řadě i různé nároky na její tvrdost, respektive měkkost. O kvalitě jednotlivých výrobků pak ani nemluvě. V tomto ohledu vám určitě pomůže stránka matrace recenze, která se věnuje deseti nejlepším dostupným typům na našem trhu. Kromě zevrubného popisu základních parametrů jednotlivých produktů jsou zde zmíněny i jejich pozitiva a negativa.

3 důvody, proč se vám bude nová matrace na vysoké škole hodit

  1. Z krátkodobého i dlouhodobého hlediska uděláte to nejlepší pro svoje záda. Nezapomeňte na fakt, že v posteli strávíme přibližně třetinu svého života.
  2. Kvalitní postel je základem pro kvalitní spánek a ten je nezbytný pro vrcholný psychický i fyzický výkon, který je pro absolvování několikaletého studia na vysoké škole nutný.
  3. Budeme-li se bavit o faktu, že se přestěhujete na koleje, kde dostanete automaticky postel bez informací o jejích předchozích uživatelích, existuje zde i reálné (byť malé) hygienické riziko. Nebudeme si nic nalhávat, jsou to přeci jen koleje.

Závěrem: Nová čistá kvalitní a vaším fyzickým dispozicím odpovídající matrace je jedním z nejlepším nákupů, které můžete při nástupu na vysokou školu učinit.