Kde dělají v Karlových Varech nejlepší palačinky

By | 26.6.2017

Máte rádi palačinky, nebo je snad dokonce milujete a přemýšlíte, kde byste si je v Karlových Varech dali. Pak vás asi překvapíme, ale ty nejlepší dělají jen pár kroků od VŠKV. Stačí vyjít z budovy školy a vydat se po ulici T. G. Masaryka západním směrem (doleva od řeky). Po zhruba 300 metrech dojdete na křížení s ulicí Zeyerova, kde se dáte doprava. Po dalších asi 50 metrech chůze najdete v domě číslo 2 okénkové bistro nesoucí název Dobrotky. A to je ten karlovarský zázrak. Zvenku provozovna nijak nenadchne, ale ani neurazí, což se však nedá říci o jejich palačinkách.

Kde dělají v Karlových Varech nejlepší palačinky

Jaké palačinky si můžete dát

V základu máte na výběr z přibližně patnácti variant, z nichž dvě třetiny jsou ve sladké úpravě a ty zbývající ve slané. Milovníci zdravého stravování jistě ocení, že zde dělají i ty pohankové. Všechny jsou připravovány na francouzský způsob, tedy jako tenké překládané crepes. Ceny jsou více než příznivé, a to obzvláště v kontextu toho, že se jedná o podnik fungující v turisty přeplněných Karlových Varech. Ty nejlevnější pořídíte za něco málo přes dvacet korun, ty dražší pak za necelých čtyřicet. V nabídce bistra pak naleznete i bramboráky, párky v rohlíku, langoše a standardní nabídku teplých i chlazených nápojů.

Hodnocení zákazníky

Že je to skutečně výjimečný podnik dokazují i velmi dobrá hodnocení a pochvalné komentáře na mnoha sociálních sítích. Třeba na Foursquare má hodnocení 8,5 bodu z 10, což je velice blízko označení „excelentní“.

Zákazníci z Česka i zahraničí si cení:

  1. Kvality použitých surovin a čerstvé přípravy bez využití polotovarů.
  2. Milého a přátelského přístupu obsluhy.
  3. Čistoty, kterou lze snadno pozorovat pouhým přistoupením k výdejnímu okénku.
  4. Nepřemrštěných cen.
  5. Širokého a zároveň rozumného výběru.

Pakliže si tedy chcete dát v Karlových Varech palačinky, zamiřte do bistra Dobrotky. Je léty prověřené jak místními, tak davy přespolních, kteří sem v hojných počtech směřují, a to mimo jiné i během Mezinárodního filmového festivalu.