Jak se píše hashtag, aneb ovládněte svou klávesnici

By | 26.6.2017

Pokud nepatříte mezi ty, kteří chodili na střední obchodní školu, kde je psaní všemi deseti prsty na klávesnici povinným předmětem, pak zřejmě touto dovedností nedisponujete. Je to přitom velká škoda. Pokud se to totiž naučíte, pak se vaše práce na počítači neuvěřitelným způsobem zrychlí a zefektivní. Považte sami, v dnešní době prakticky všichni píší drtivou většinu textů právě s pomocí elektronických zařízení a ne ručně perem, nebo tužkou na papír. Je tedy více než vhodné naučit se všemi deseti psát, aby vám klávesnice říkala pane.

Jak se píše hashtag, aneb ovládněte svou klávesnici

Ideální čas na zkrocení klávesnice

Vysoká škola je na psaní různých referátů, prací, projektů, poznámek a podobných věcí velmi náročná a tudíž je nástup na ni naprosto ideální příležitostí tuto dovednost získat, neboť vám to ušetří doslova přehršel času. Pakliže se obáváte, že je výuka náročná, není se čeho bát. Stačí si stáhnout některý z bezplatných programů do svého počítače a začít s první lekcí. Pokud budete přistupovat k výuce zodpovědně a bez výmluv, můžete mít za cca měsíc hotovo.

A jak na ten hashtag?

Abyste se stali pravým mistrem ve zvládání klávesnice, nebude vám stačit pouhé psaní všemi deseti. Musíte k tomu přidat ještě nadstavbu v podobě znalosti klávesových zkratek pro všemožné znaky a symboly. Těch reálně existují stovky v různých variacích, ale všechny znát samo sebou nemusíte (ale můžete, když budete chtít). Pro běžnou praxi si vystačíte se zhruba dvacítkou třicítkou z nich. Dosti záleží na vašich reálných pracovních potřebách. Mezi nejčastěji používané znaky nad nimi lidé tápají, jak je napsat, patří třeba zavináč, hvězdička, přehlasované u, středník nebo dnes velmi populární hashtag. Schválně, víte jak onen # zapsat? Jednou z možností je kupříkladu současné stisknutí kláves pravý Alt a X. To jen pro pořádek.

Co víc říct? Všem můžeme jen doporučit, aby v sobě ve všem tom shonu na vysoké škole našli krapet odhodlání a dovednost psaní všemi prsty si osvojili, a to včetně naučení se alespoň základních klávesových zkratek.