Zástupci VŠKV v porotě 6. ročníku soutěže Prezentiáda+

By | 27.6.2017

Vysoká škola Karlovy Vary měla své dva zástupce, PhDr. Markétu Grečovou a Bc. Petra Oktábce, v porotě krajského turnaje žáků ZŠ a studentů SŠ Prezentiáda+, jejíž 6. ročník se konal ve čtvrtek 9. dubna 2015 v Karlových Varech na SPŠ stavební.

Prezentiáda + je soutěž, která vznikla spojením Prezentiády a Office Arény. Jedná se o projekt občanského sdružení Student Cyber Games ve spolupráci se společností Microsoft. Prezentiáda + je týmová soutěž v dovednostech Office, projektové tvorbě a prezentování jejích výsledků pro dvou až tříčlenné týmy středoškoláků a žáků vyššího stupně základních škol.

Týmy, které postoupily do krajského kola, musely svou prezentací a projevem přesvědčit porotu o tom, že si zaslouží postup do finále konané na ESF MU Brno. Soutěž žáků vyššího stupně ZŠ zahájily dva týmy z Gymnázia v Chebu. Obě seskupení spadala do mladší kategorie a zadání zpracovala velice zdařile. Vítězně však vyšel tým „LuPuAlŽi“, představující publiku první číslo obnoveného školního časopisu. Druhý tým, „Mladý Šťovíček“, zaujal nejednoho diváka soutěží ve vektorové grafice, krásnému zpracování s hudbou však ublížilo hlavně velmi krátké trvání výstupu. V kategorii střední školy získal 1. místo tým „Padající hvězdy“ z Gymnázia a OA Chodov ve složení: Kateřina Rodová a Roman Jánský, kteří předvedli originálně zpracovaný fundraisingový projekt s živými tanečními a vokálními vstupy.

Více na:

www.prezentiada.cz

www.facebook.com/prezentiada